Onderzoeksoplossingen

Klant tevredenheid

Jij hebt een uitdaging, wij hebben de oplossing

Services die jou helpen slagen

Klanttevredenheidsonderzoek is een systematisch onderzoek naar de prestaties van een bedrijf zoals waargenomen door zijn klanten. Het primaire doel van dit onderzoek is het peilen van de tevredenheid en het identificeren van verbeterpunten in de producten, diensten en algehele klantervaring. Door de behoeften, voorkeuren en feedback van klanten te begrijpen, kunnen bedrijven de klantloyaliteit vergroten, relaties versterken en datagestuurde beslissingen nemen om hun aanbod te verbeteren.

Essentiële onderdelen van het klanttevredenheidsonderzoek zijn:

Enquêteontwerp

Creëren van een gestructureerde enquête of vragenlijst met vragen die verband houden met verschillende aspecten van de klantervaring, zoals producttevredenheid, klantenservice, communicatie en algemene indrukken.

Representatie

Identificeren en selecteren van een representatieve steekproef van cliënten om aan het onderzoek deel te nemen. De steekproef moet de diversiteit van het klantenbestand weerspiegelen om alomvattende inzichten te garanderen.

Prestatiestatistieken

Vaststelling Key Performance Indicators (KPI’s) om de tevredenheidsniveaus te meten. Deze statistieken kunnen de Net Promoter Score (NPS), klanttevredenheid (CSAT) en specifieke metingen met betrekking tot verschillende aspecten van de klantervaring omvatten.

Feedbackanalyse

Analyseren van de verzamelde feedback om patronen, trends en gebieden te identificeren waar het bedrijf uitblinkt of verbetering behoeft. Deze analyse helpt bij het prioriteren van actiepunten en strategische initiatieven.

Benchmarking

Vergelijken van de prestaties van het bedrijf met branchebenchmarks of interne benchmarks uit eerdere onderzoeken. Benchmarking biedt context en helpt bij het identificeren van gebieden waar het bedrijf beter presteert of achterop raakt bij concurrenten of prestaties uit het verleden.

Aanbevelingen

Formuleren van bruikbare aanbevelingen op basis van de onderzoeks resultaten. Deze aanbevelingen kunnen specifieke verbeteringen, veranderingen in processen of initiatieven omvatten om geïdentificeerde pijnpunten aan te pakken en de klanttevredenheid te vergroten.

CONTINUE VERBETERING

Klanttevredenheidsonderzoek biedt bedrijven waardevolle inzichten om de klantrelaties te versterken, de merkreputatie te verbeteren en duurzame groei te stimuleren. Het dient als een proactief hulpmiddel om de veranderende verwachtingen van klanten in een dynamische en competitieve markt te begrijpen en eraan te voldoen.

Paul van der Veer, met 25+ jaar ervaring in onderzoek, onze IR-Insights specialist voor Klanttevredenheidsonderzoek

Paul van der Veer

Client Consultant

WE HAVE Answers

Ask Us Anything

IR-Insights beschikt over zeer interessante tooling om in te zetten voor de analyse van grote(re) databestanden. Zeker indien data uit interne (zoals tevens van de service desk afdeling) of externe (zoals Trustpilot) bronnen beschikbaar is, kan onze AI tooling zeer waardevolle inzichten aanreiken. Wij adviseren graag hierover.

Met IR-Insights werk je altijd met een dedicated team, bestaande uit een ervaren consultant en researcher gedurende het project.

Op basis van de briefing zal ons projectteam een kostenvoorstel presenteren. Indien tijdens de uitvoering van het project condities of doelstellingen veranderen, zullen de eventuele kostenconsequenties allereerst worden voorgelegd voor akkoord.

Wij zijn ons onderzoeksbureau recent gestart en bouwen aan onze klantenlijst. We hebben ruime ervaring met klanten en in vele categorieën (van FMCG tot Finance), zowel national als internationaal. Deze ervaring is het fundament voor onze dienstverlening. Je werkt direct met een ervaren team, niet met junior onderzoekers.

WACHT NIET LANGER!

Neem contact op voor een vrijblijvend consult