Onderzoeks oplossingen

Concept test

jij hebt een uitdaging, wij hebben de oplossing

Services die u helpen slagen

CONCEPT TEST is een marktonderzoeksmethode in een vroeg stadium die de kans maximaliseert om een product of dienst (of een advertentie, campagne, een merknaam, logo, claim of verpakking) te lanceren die mensen willen kopen. Je onderzoekt in een vroeg stadium de haalbaarheid van een product of dienst onder de doelgroep en verbetert op basis van de feedback de ontwikkeling ervan.

IR-INSIGHTS INTRODUCEERT IRI-PREDICT!

PRODUCT/DIENST

Een marktonderzoeksmethode die de kans maximaliseert om een product of dienst te lanceren die mensen willen kopen. Je onderzoekt in een vroeg stadium de haalbaarheid van een product of dienst onder de doelgroep en verbetert op basis van de feedback de ontwikkeling ervan.

ADVERTENTIE

Het bepalen van de effectiviteit van een advertentie op basis van consumentenreacties, feedback en gedrag.
MERKNAAM

Een merknaamtest wordt gebruikt om de levensvatbaarheid en effectiviteit van een voorgestelde merknaam voor een product, dienst of bedrijf te evalueren. Dit type test is bedoeld om te beoordelen hoe goed een merknaam resoneert met de doelgroep en of deze aansluit bij de beoogde merkpositionering en boodschap.

VERPAKKING

Of het nu gaat om een merkdoos voor een fysiek product of een bundel diensten, het verpakkingsontwerp maakt een enorm verschil voor jouw merk.LOGO

Een logotest is een methode die wordt gebruikt om de effectiviteit en impact van het logo van een bedrijf op zijn doelgroep te evalueren. Dit type test is bedoeld om te beoordelen hoe goed een logo de beoogde merkidentiteit communiceert, resoneert met consumenten en bijdraagt aan positieve percepties.

CLAIM

Een claimtest wordt gebruikt om de effectiviteit van de marketingclaims of -boodschappen van een product of merk te beoordelen. Dit type test is bedoeld om te evalueren hoe goed een bepaalde claim resoneert met de doelgroep en of deze de perceptie van de consument positief beïnvloedt.

SAMENVATTING

Concepttests zijn waardevolle hulpmiddelen om de risico’s die gepaard gaan met de introductie van nieuwe producten of diensten te minimaliseren. Door de doelgroep vroeg in het ontwikkelingsproces te betrekken, kunnen bedrijven ervoor zorgen dat het uiteindelijke aanbod aansluit bij de verwachtingen van de klant, waardoor de kans op succes op de markt groter wordt.

drs Ben van der Werf, met 25+ jaar ervaring in marktonderzoek, onze IR-Insights specialist voor Concept Testing.

Ben van der Werf

Lead Consultant

WE HAVE Answers

Ask Us Anything

Als je een product niet test voordat het op de markt komt, weet je niet hoe betrouwbaar het is, noch hoe goed het de uitdagingen van de ‘echte wereld’ aankan. Het is een feit dat producten weliswaar zijn ontworpen om bepaalde problemen op te lossen en op een bepaalde manier worden gebruikt, maar dat jouw klanten ze uiteindelijk op een andere manier kunnen gebruiken, waardoor ze hun eigen gewoonten toevoegen. Met dit in gedachten moet je ervoor zorgen dat jouw product robuust genoeg is om te overleven onder reële omstandigheden en flexibel genoeg om verschillende gebruiksmethoden mogelijk te maken.

Ad testing is eenvoudigweg het proces waarbij jouw advertentieconcepten worden doorlicht met een representatieve steekproef onder je doelgroep. Het bepaalt de effectiviteit van een advertentie op basis van consumentenreacties, feedback en gedrag. Je kunt meerdere advertenties, een volledige advertentie of zelfs delen van jouw advertentie testen om er zeker van te zijn dat je advertenties aanslaan bij de doelgroep.

De doorlooptijd van een een concept test wordt altijd afgestemd met jou. Wanneer heb je de resultaten nodig, wat is een goed moment om het concept te testen, etc. In het algemeen kan het project na akkoord van ons voorstel binnen een week opgeleverd worden.

Voor ieder onderzoeksproject en op basis van de onderzoeksdoelstellingen selecteren wij de passende methoden. Het concept onderzoek zal altijd zijn opgebouwd uit een combinatie van methoden, bijvoorbeeld reactietijd, associaties, sentiment, highlighter, etc.

Naarmate meer merken en bedrijven reageren op de verwachtingen van klanten en beginnen te beseffen hoe cruciaal elk element van de klantervaring is, nemen ze de tijd om te investeren in verpakkingsontwerp. Hoe geweldig jouw product ook is, als het wordt geleverd in een verpakking van lage kwaliteit die niet duurzaam of spannend is, mis je de kans om indruk te maken op jouw klanten.

Conjoint of MaxDiff of van Westendorp, dit zijn onderzoeksmethoden. In onze onderzoeksprojecten adviseren wij altijd welke opzet en welke methode(n) het best bijdragen aan het realiseren van jouw onderzoeksdoelstelling.

Wij zijn ons onderzoeksbureau recent gestart en bouwen aan onze klantenlijst. We hebben ruime ervaring met klanten in vele categorieën (van FMCG tot Finance), zowel national als internationaal. Deze ervaring is het fundament voor onze dienstverlening. Je werkt direct met een ervaren team, niet met junior onderzoekers.

Het belangrijke verschil met ‘platform- based’ oplossingen is dat wij in ieder onderzoek de relevante context meenemen. Zo kan jouw advertentie uitstekend scoren op verschillende kpi’s, als je vervolgens weggeblazen wordt door je concurrent door een veel hoger mediabudget en -inzet, is het waarschijnlijk beter om een andere tactiek te volgen.

WACHT NIET LANGER!

Neem contact op voor een vrijblijvend consult