Onderzoek oplossingen

Marktonderzoek in Latijns-Amerika

Jij hebt een uitdaging, wij hebben de oplossing

Services die jou helpen slagen

LATIJNS-AMERIKA SPECIALIST Als jij jouw bedrijf wilt uitbreiden in of naar Latijns-Amerika.

Onze aanwezigheid in Latijns-Amerika (met ons kantoor in Santiago, Chili) ondersteunt alle vormen van kwantitatieve marktonderzoekprojecten ter plaatse. Een uitgebreid begrip van de lokale cultuur en consumentengedrag stelt ons in staat onderzoek uit te voeren in de noodzakelijke context van het continent. Door de combinatie met onze uitgebreide onderzoekservaring in het bedrijfsleven en ondersteuning van het team op ons Nederlandse kantoor kunnen wij de relevante inzichten geven voor jouw plannen op dit fascinerende continent.

Marktonderzoek in Zuid-Amerika

De belangrijkste voordelen van onderzoek in Latijns-Amerika i.s.m. IR-Insights zijn:

Relevantie

Door onze lokale aanwezigheid kunnen we ieder kwantitatief onderzoek uitvoeren binnen de context van de lokale cultuur, gedrag en gewoonten. Van opzet en structuur van het onderzoek, het opstellen van surveys tot het interpreteren van de resultaten. Zodat jij de concrete aanbevelingen krijgt die je helpt succesvolle beslissingen te nemen.

Lokale panels

Onze kennis van de Latijns-Amerikaanse markt en contact met de diverse internationale en lokale panel-aanbieders stelt ons in staat voor regionale en lokale projecten kwaliteit en representativiteit op de juiste aspecten te monitoren en in te zetten, zodat jouw project de betrouwbaarheid krijgt die het vereist. 

Link met lokale academia

Onze contacten met de lokale wetenschap (universiteiten en onderzoekscentra) stelt ons in staat om moderne en gevalideerde technologie en methoden in te zetten voor de beste inzichten.
Internationale kennis en ervaring

Ons lokaal team in Latijns-Amerika wordt ondersteund met support van ons internationaal team in Amsterdam (NL), hetgeen zorgt voor efficiënte communicatie, kennis en ervaring en snel schakelen met opdrachtgevers in Europa.

Snelheid

Ons lokaal team werkt effectief en efficient. Hierdoor kunnen projecten ter plaatse snel opgestart en opgeleverd worden en beschik jij verbazend snel over de benodigde inzichten voor jouw plannen in Latijns-Amerika.

Kosten effectief

Door onze lokale aanwezigheid hoeven we geen extra schakels in de project executie in te zetten, hetgeen resulteert in ‘agile’ processing en een bijbehorende aantrekkelijke kostenstructuur. 


SAMENVATTING

Latijns-Amerika is een fascinerend continent. Met meer dan een half miljard consumenten in een economisch opkomende regio, is het een aantrekkelijke markt voor iedere regionale en internationale aanbieder van producten en diensten. Het continent, bestaande uit 21 landen die veel overeenkomsten vertonen maar toch ook weer divers zijn, is het essentieel voor iedere marketeer om bij de interpretatie van onderzoeksresultaten rekening te houden met de lokale context. Onze lokale aanwezigheid helpt jou de inzichten te duiden en de beslissingen voor jouw plannen in Latijns-Amerika met deze lokale context effectief te onderbouwen.

dr Naomi Muñoz Vilches, dr in consumentenonderzoek aan Wageningen University & Research, onze IR-Insights specialist voor marktonderzoek in Latijns-Amerika.

dr. Naomi Muñoz Vilches

Lead Researcher

WE HAVE Answers

Ask Us Anything

Het onderzoek wordt uitgevoerd door ons team in Latijns-Amerika. Afhankelijk van de opzet en complexiteit van het project en de wens, voorkeur van de opdrachtgever zal dit onze projectleider zijn in Latijns-Amerika dan wel de consultant in Amsterdam.

Ja, het verschil in cultuur komt in alle aspecten naar voren. Of het gaat om consumentenperceptie, de invloed van cultuur op de participatie in onderzoeksprojecten, koopgedrag (zoals distributie en promotiegevoeligheid) en de impact van regionale representativiteit op de uitkomsten. Het negeren van deze verschillen resulteert onvermijdelijk in onbetrouwbare inzichten en advies.

Door onze lokale aanwezigheid en kennis van de plaatselijke cultuur kunnen wij snel schakelen en worden we ook niet tegengehouden door tijdsverschillen. Daardoor kunnen projecten in Latijns-Amerika even snel opgeleverd worden als projecten in bijv. Nederland.

Wij zijn met ons onderzoeksbureau recentelijk gestart. Door onze lange ervaring met internationaal marktonderzoek, waaronder in Latijns-Amerika, hebben wij ervaring met projecten voor verschillende A-merken in diverse branches in dit fascinerende continent.

Jazeker. Onze tooling en onderzoeksmethoden zijn geëigend en staan ter beschikking voor Latijns-Amerikaanse projecten. Daarnaast biedt ons team in Nederland inhoudelijke en methodologische ondersteuning.

Op basis van de briefing zal ons projectteam een kostenvoorstel presenteren. Indien tijdens de uitvoering van het project condities of doelstellingen veranderen, zullen de eventuele kostenconsequenties allereerst worden voorgelegd voor akkoord.

WACHT NIET LANGER!

Neem contact op voor een vrijblijvend consult