Onderzoeks oplossingen

Merk- & campagne tracker

Jij hebt een uitdaging, wij hebben de oplossing

Services die jou helpen slagen

MERK TRACKER Een merktracker is een continu en systematisch onderzoek dat is ontworpen om de gezondheid, prestaties en percepties van een merk in de loop van de tijd te monitoren en te meten. Met deze tool kunnen bedrijven belangrijke merk-kpi’s volgen, de marktdynamiek begrijpen en trends identificeren die van invloed kunnen zijn op de positie van het merk op de markt. Het primaire doel van een merktracker is om bedrijven waardevolle inzichten te bieden in hoe hun merk wordt waargenomen, hoe het zich verhoudt tot concurrenten en hoe het evolueert als reactie op verschillende marketinginitiatieven.

Merkbekendheid

Monitoren van het bewustzijnsniveau dat consumenten hebben over het merk. Dit omvat het beoordelen van het bewustzijn zonder hulp en met hulp om te begrijpen hoe goed het merk in de markt wordt herkend.

Merkperceptie

Evalueren van de percepties en associaties die consumenten hebben met het merk. Dit omvat het beoordelen van kenmerken zoals vertrouwen, kwaliteit, betrouwbaarheid, innovatie en andere factoren die bijdragen aan het imago van het merk.

Merkoverweging
en -voorkeur

Beoordelen van overweging en de mate van voorkeur die consumenten hebben voor het merk in vergelijking met concurrenten. Merkvoorkeur is een belangrijke indicator voor de concurrentiekracht van een merk op de markt.

Aankoopintentie

De waarschijnlijkheid dat consumenten bij het nemen van een aankoopbeslissing het merk verkiezen boven alternatieven. Deze maatstaf geeft inzicht in het potentieel van het merk voor toekomstige groei.

Competitieve benchmarking

Vergelijken van de prestaties en statistieken van het merk met die van de belangrijkste concurrenten op de markt. Hierdoor kunnen bedrijven sterke en zwakke punten identificeren ten opzichte van de concurrentie.

Effectiviteit van reclame en marketing

Beoordeling van de impact van reclame- en marketing campagnes op merk-kpi’s. Dit helpt bedrijven inzicht te krijgen in het rendement op de investering (ROI) van hun marketing inspanningen.

REGELMATIGE METING

Merktrackers worden bij voorkeur met regelmatige tussenpozen uitgevoerd, zoals maandelijks, driemaandelijks of jaarlijks, om veranderingen en trends in de loop van de tijd vast te leggen. De inzichten uit een merktracker vormen de basis voor strategische beslissingen, begeleiden marketinginspanningen en helpen bedrijven proactief de reputatie en positionering van hun merk in de markt te beheren.

Paul van der Veer, met 25+ jaar ervaring aan mediabureau zijde, onze IR-Insights specialist voor Media strategie, planning, executie en ROI

Paul van der Veer

Client Consultant

WE HAVE Answers

Ask Us Anything

Die is zeer uitgebreid. Door ervaring bij o.a. Nielsen over reclame-, marketingmix modelling- en bereiksonderzoek en aan mediabureauzijde over media strategie, -planning en executie en ROI kunnen we onderzoeksopdrachten in een veel bredere context plaatsen om jouw inzichten nog meer ‘actionable’ te maken.

Op basis van de briefing zal ons projectteam een kostenvoorstel presenteren. Indien tijdens de uitvoering van het project condities of doelstellingen veranderen, zullen de eventuele kostenconsequenties allereerst worden voorgelegd voor akkoord.

Zeker! Kijk op onze blog pagina voor onze blogposts over merk- en campagnetrackers en de toepassing van de resultaten op de inzet van het communicatie budget.

Niet noodzakelijkerwijs. Wij kijken altijd naar de projectdoelstelling van onze klant en de context waarin deze opereert. Het ontwerp van elke tracker kan variëren, afhankelijk van de beschikbare gegevens, specifieke doelstellingen van de tracker en de geselecteerde kpi’s. Details van het ontwerp, zoals de beschouwende variabelen, de interpretatie van de resultaten en de daaruit volgende aanbevelingen zijn daarop afgestemd.

Wij zijn ons onderzoeksbureau recent gestart en bouwen aan onze klantenlijst. We hebben ruime ervaring met klanten en in vele categorieën (van FMCG tot Finance), zowel national als internationaal. Deze ervaring is het fundament voor onze dienstverlening. Je werkt direct met een ervaren team, niet met junior onderzoekers.

Zeker! Kijk op onze blog pagina voor onze blogposts over merk- en campagnetrackers en de toepassing van de resultaten op de inzet van het communicatie budget.

WACHT NIET LANGER!

Neem contact op voor een vrijblijvend consult