Cinemusic ad test
|

“Hoe Cinemusic Productions AI inzet voor succes: Optimalisatie van Social Media Campagne met IRI-Predict voor uitverkochte Theatertour”

Cinemusic AB Test

THE CINEMUSIC EXPERIENCE
Tranen in je ogen, kippenvel op je armen of een hartslag die omhoogschiet: zonder muziek kan geen enkele film dit effect opwekken. Daarom is filmmuziek zo speciaal. Filmmuziek raakt. De muziek roepen emoties op en zorgt ervoor dat het gevoel dat je bij een bepaalde scene krijgt wordt opgeslagen in je geheugen. Hoor je de muziek op een ander moment opnieuw, dan krijg je direct weer dat gevoel. The CineMusic Experience is adembenemend. Beleef ’t.

Cinemusic Productions B.V. organiseert, na een eerste introductie jaar, wederom de uiterst succesvolle theatertour ‘The Cinemusic Experience”, waarin in een landelijke theatertour door het grote live orkest wereldberoemde filmmuziek wordt gespeeld, onder begeleiding van filmscènes.
Voor het bouwen, onderhouden van de bekendheid van de theatertour en de promotie en conversie van de kaartverkoop ondersteund Cinemusic Productions de jaarlijkse theatertour met een breed en creatief communicatieplan. Van seizoenpresentaties in de te bezoeken Theaters, de inzet van de bekende filmjournalist René Mioch tot een advertentiecampagne, primair op de bekende social media kanalen.

Voor hun komende theatertour heeft Cinemusic een 2-tal commercials ontwikkeld voor hun komende Theatertour van ‘The Cinemusic Experience’ voorstelling in 30+ theaters in Nederland. IR-Insights heeft voor Cinemusic haar AI Oplossing IRI-Predict ingezet om effectief, snel en kostenefficiënter middels een A/B videocommercial testopzet van hun social media campagne te testen en analyseren.


Achtergrondinformatie

Opdrachtgever: CineMusic Productions BV

Verantwoordelijke bij opdrachtgever: John van der Sluijs (Founder en Managing Director Cinemusic Productions B.V.)

John van der Sluijs
 • Doel van de het onderzoek:
  • Voor een promotiecampagne die op korte termijn start, zijn twee 15 seconden social video’s voor Facebook en Instagram beschikbaar. 
  • Cinemusic wil weten hoe beide video’s (versie A en versie B) presteren en welke mogelijkheden er zijn om de effectiviteit te verhogen. De doelgroep voor de campagne is theaterpubliek en filmmuziekliefhebbers van 18 jaar en ouder. Doelstelling van CineMusic Productions is conversiemaximalisatie van ticketverkoop. 
  • Het onderzoek moet antwoord geven op: welke video is de winnaar; waarop onderscheiden de video’s zich van elkaar in relatie tot de campagnedoelstelling; wat zijn de verbeterpunten om de performance van de video’s te verhogen?
AB test Storyboard
 • Type Onderzoek:
  • Concepttesting op basis van Kunstmatige Intelligentie aan de hand van IRI-Predict. De resultaten van de test worden vervolgens gereviewed door het IR-Insights team van ervaren researchers om heldere en toepasbare aanbevelingen te geven.
 • Resultaat & Advies:
  • Resultaat
   • Beide versies scoren goed en zijn beide inzetbaar
   • Versie A scoort iets beter
   • De openingsscènes is sterk, maar valt na 1 seconde sterk terug
   • Focus, de mate hoe groot het gedeelte is waarnaar gekeken wordt scoort voor beide video’s volgens benchmark
   • De Cognitieve Demand, de mate waarin de video verwerkt wordt scoort onder de benchmark
   • Bij de slotscène van Versie B scoort de Focus onder gemiddeld
  • Advies
   • Leg bij de campagne de nadruk op Versie A
   • Verbeter bij beide versies de verhaallijn aan het begin, om de aandacht langer vast te houden
   • Maak de koppeling tussen video en merk sterker
   • In geval van Versie B, maak de achtergrond van de slotscène van Versie B rustiger, zodat de Focus op de call to action verbeterd.
 • Testimonial van de Opdrachtgever:
  • Als Founder & Managing Director van CineMusic Productions B.V. wil ik graag mijn waardering uitspreken voor het waardevolle werk van IR-Insights. Hun tooling, kennis en hulp was niet alleen snel en efficiënt, maar ook buitengewoon effectief.
   Het team van IR-Insights heeft ons geholpen onze social mediacampagne naar een nieuwe hoogte te tillen door middel van concrete adviezen. Hun ervaren en servicegerichte benadering heeft ons geholpen om zowel de bestaande commercial als ons nieuwe concept, gericht op de ticketverkoop voor ons komende seizoen te verbeteren.
   Het was prettig om te werken met een team dat niet alleen deskundig is, maar ook luistert naar onze behoeften en doelstellingen. Hun suggesties voor verbetering waren niet alleen waardevol, maar ook direct toepasbaar, wat ons in staat stelt om de video te optimaliseren.
   IR-Insights is voor ons een bureau waar je echt ‘value for money’ krijgt. We zijn dankbaar voor hun goede service en kijken ernaar uit om onze samenwerking in de toekomst voort te zetten.

Versie A


Hoe Werkt IRI-Predict?

 1. Concept Invoer: Lever je creatieve concept(-en) in digitaal formaat aan bij IR-Insights, voorzien van de case beschrijving en communicatiedoelstelling.
 2. AI-Analyse: Onze AI begint direct met het analyseren van jouw concept, vergelijkt het met duizenden eerdere cases en op basis van de relevante benchmarks.
 3. Human review: Ons ervaren onderzoeksteam bestudeert de uitkomsten en vult de analyse aan met aanbevelingen voor inzet en optimalisatie, gebaseerd op jouw communicatiedoelstelling.
 4. Resultaten binnen 24 uur: Binnen één werkdag ontvang je een gedetailleerd rapport met concrete inzichten en aanbevelingen.
 5. 4-Power model: IRI-Predict’s AI-analyse is gebaseerd op het op het 4-power model (Stanford University, Prof Baba Shiv e.a.)
  • Attentie: Trekt de creatie voldoende aandacht -> als het niet wordt opgemerkt, wordt het niet verwerkt
  • Emotie: De kracht om te motiveren -> de impact op de koopintentie
  • Cognitie: De kracht om de boodschap over te brengen
  • Memory: Ontwikkeling van merk-geheugen

Versie B

Over IRI-Predict

Met onze op AI gebaseerde IRI-Predict heeft IR-Insights een nieuwe innovatieve oplossing toegevoegd aan haar Brand & Comms portfolio voor het aanbieden van kwalitatief hoogwaardige inzichten in de performance van concept/creatie testen.
IRI-Predict, gebouwd op data van meer dan 100.000 testen in meer dan 40 landen onder een representatieve groep van respondenten, levert binnen 1 werkdag en tegen een fractie van de kosten van een traditionele concept testopzet direct bruikbare inzichten.
Op basis van de 4 KPIS Focus (Attentie), Cognitive Demand, Clarity en Emotional engagement, afgezet tegen relevante benchmarks voor categorie en usecase geeft het direct inzicht in de inzetbaarheid en mogelijke verbeterpunten.
EN daarbij is het multimediaal inzetbaar bij de evaluatie van commercials (TV en Online), advertenties (Print en Online), Out of Home (Posters, Billboards, Abries), Point of Sale (Promo-displays, Schap), Email marketing, Webdesign en Verpakkingen.

Vergelijkbare berichten