Onderzoek oplossingen

AI-tekstanalyse

Jij hebt een uitdaging, wij hebben de oplossing

Services die jou helpen slagen

AI-TEKSTANALYSE Het voordeel van AI-tekstanalyse ligt in het vermogen om snel grote hoeveelheden ongestructureerde tekstgegevens te verwerken, waardoor inzichten, patronen en sentimenten aan het licht komen met een snelheid en schaal die onbereikbaar zijn met traditionele handmatige methoden. IR-Insights heeft nu de beschikking over AI-tekstanalyse tooling om het sentiment onder uw doelgroep veel krachtiger in kaart te brengen en voor u te laten werken.

De belangrijkste voordelen van onze AI-tekstanalyse onderzoek zijn:

Relevantie analyse

Maakt het mogelijk om jezelf in de schoenen van de klant en zijn behoeften te verplaatsen op basis van bijzonder waardevol inzicht in de ‘Voice of the Customer’.
Gegevens verzameling

Veel meer data bronnen:
 a. Kwalitatieve open antwoorden uit consumer surveys;
b. feedback uit interne databronnen van uw klantenservice desk, zoals ticketing systemen of klachtenafhandeling;
c. Consumenten feedback uit publieke (externe)online bronnen, zoals Trustpilot, Google Reviews of Amazon. 

Brede representatie

De analyse van de beschikbare interne en externe feedback bronnen resulteert in een veel bredere representatie van uw doelgroep en maakt verbeter punten inzichtelijk.Driver analyse

Een driver analyse meet de impact van individuele onderwerpen op de klanttevredenheid. Hiermee kunnen prioriteiten in het verbeter-programma worden gesteld.

Snelheid

Door AI-tekstanalyse kunnen niet alleen grote consument feedback bestanden geanalyseerd worden, maar ook nog eens (zeer) snel.


Kosten effectief

Door de kosteneffectiviteit van AI-tekstanalyse komen inzichten binnen bereik die middels traditionele handmatige methoden onmogelijk waren. 

SAMENVATTING

AI-tekstanalyse is een game-changer geworden in marktonderzoek en biedt een groot aantal voordelen die het vakgebied naar nieuwe dimensies van efficiëntie en diepgang stuwen. Een belangrijk voordeel ligt in de ongeëvenaarde snelheid en schaalbaarheid van AI, waardoor de snelle verwerking van enorme hoeveelheden ongestructureerde tekstuele gegevens uit diverse bronnen zoals sociale media, klantrecensies en enquêtes mogelijk wordt. Deze efficiëntie versnelt niet alleen het onderzoeksproces, maar maakt ook (near-) realtime inzichten mogelijk, waardoor bedrijven flexibel blijven als reactie op dynamische markttrends.

dr Naomi Muñoz Vilches, dr in consumentenonderzoek aan Wageningen University & Research, onze IR-Insights specialist voor AI-tekstanalyse studies

dr. Naomi Muñoz Vilches

Lead Researcher

WE HAVE Answers

Ask Us Anything

De meest in het oog springende features zijn een tweetal: de ‘unserviced’ methodologie om topics te identificeren uit ongestructureerde text. En tevens de mogelijkheid om feedback data uit surveys te combineren met interne (bijv. servicedesk data) en externe (bijv. Trustpilot) bronnen.

De driver analyse analyseert en classificeert het gewicht of impact van iedere topic op bijv. klanttevredenheid. Hierdoor is het mogelijk relevante van minder relevante topics te onderscheiden. En prioriteiten vast te stellen in de aanpak.

De doorlooptijd van een een AI-tekstanalyse test wordt altijd afgestemd met jou. Wanneer heb je de resultaten nodig, wat is een goed moment om het project uit te voeren, etc. De opzet en beschikbaarheid van de te analyseren data is natuurlijk essentieel. De eigenlijke AI-tekstanalyse wordt in het algemeen binnen één tot enkele dagen verwerkt.

Wij zijn met ons onderzoeksbureau recentelijk gestart met de introductie van de AI-tekstanalyse tooling. De tooling is uitgebreid getest tijdens de ontwikkeling en in pilot projecten.

Met IR-Insights werk je altijd met een dedicated team, bestaande uit een ervaren consultant en researcher gedurende het project.

Op basis van de briefing zal ons projectteam een kostenvoorstel presenteren. Indien tijdens de uitvoering van het project condities of doelstellingen veranderen, zullen de eventuele kostenconsequenties allereerst worden voorgelegd voor akkoord.

WACHT NIET LANGER!

Neem contact op voor een vrijblijvend consult