Real Projects. Real Insights.

Klant Cases

Complexe Projecten

Onze brede ervaring in onderzoek zetten we graag in om meer complexe projecten middels creatieve opzet tot een succes te maken.

Klant cases

Daartoe beschrijven we graag hieronder een aantal (geanonimiseerde) klant cases als inspiratie voor jouw niet-gestandaardiseerd project opzet.

Team work

UAE ALCOHOLHOUDENDE DRANKEN TRACKER

Arabische landen hebben beperkingen op de verkoop en consumptie van alcoholische dranken.

In de VAE hebben verschillende Emiraten onlangs besloten de regels omtrent alcoholconsumptie en koop te versoepelen. Omdat er geen gesyndiceerd onderzoek, zoals bijvoorbeeld NIQ Retail Measurement Service beschikbaar is, ontstond de vraag het verkoop- en consumentengedrag marktbreed inzichtelijk te maken. En hierdoor informatie over trends, marktvolume en -aandelen, distributie en koopgedrag van consumenten in de categorie alcoholhoudende dranken verkrijgbaar te krijgen.

Samen met onze klant is een kwantitatief consumenten onderzoeksproject ontworpen om deze gegevens in kaart te brengen. De opzet van het onderzoek was een wekelijkse tracker waarbij een representatieve steekproef van consumenten van alcoholische dranken, uitgesplitst naar Emiraten, emirati, expats en toeristen, werd bevraagd naar hun consumptie (-moment), POS, merken voorkeur, koopfrequentie en meer. Hiermee werd de markt te voorzien van brede en gedetailleerde informatie over de ontwikkelingen in deze categorie.

Project Alcoholhoudende dranken in VAE

Social media campagne A/B test m.b.v. AI voor Cinemusic Productions B.V.

Cinemusic Productions B.V. ontwikkelde een nieuwe social media campagne voor het promoten van haar komende theatertour in circa 30 theater in Nederland. Voor deze promotiecampagne, die op korte termijn start, zijn twee 15 seconden social video’s voor Facebook en Instagram beschikbaar. Cinemusic wil weten hoe beide video’s presteren en welke mogelijkheden er zijn om de effectiviteit te verhogen. De doelgroep voor de campagne is theaterpubliek en filmmuziekliefhebbers van 18 jaar en ouder. Doelstelling van CineMusic Productions is conversiemaximalisatie van ticketverkoop.

Lees alle details over deze case hier 

Cinemusic ad test
Project Bezoekers onderzoek Las Vegas

LAS VEGAS VISTORS JOURNEY

What happens in Vegas, stays in Las Vegas“.

Een beroemde uitdrukking over hetgeen bezoekers tijdens hun verblijf in Las Vegas doen, vertrouwelijk ter houden.

Niettemin is het voor de toerisme- en congressector van cruciaal belang om te begrijpen hoe bezoekers hun bezoek voorbereiden, waar ze verblijven, wat ze doen en hoe ze hun geld uitgeven. En bezoekers komen niet zomaar uit elke staat in de VS, maar van over de hele wereld.

Samen met onze klant hebben we een slimme aanpak opgezet om bezoekers te interviewen terwijl ze nog in Vegas zijn, door de inzet van een gerichte uitnodiging op hun mobiele telefoon, om deel te nemen aan het onderzoek en details van hun reis te delen in een anonimiseerde, efficiënte opzet.

 

DE KLANTREIS VAN MOEDERS MET JONGE KINDEREN IN BRAZILIË IN KAART GEBRACHT

Vanaf de zwangerschap totdat kinderen vast voedsel gaan eten, zijn er voor een (aanstaande) moeder verschillende belangrijke sleutel momenten waarop zij op zoek is naar informatie over babyvoeding en de invloed die deze informatie heeft op haar (merk-)keuze van babyvoeding.

Het begrijpen van deze sleutelmomenten en het respectieve belang van gebruikte informatiebronnen zou onze klant helpen de reclame- en promotieplanning te optimaliseren en de penetratie en loyaliteit te verbeteren.


Het onderzoek vereiste a. een substantiële steekproef (750 moeders met kinderen van 0 tot 12 maanden) onder een doelgroep met een lage IR (<2%); b. in een beperkt tijdsbestek (max 3 weken); c. met inzet van een slim, efficiënt ontwerp van de vragenlijst (50 vragen) om de participerende moeder betrokken te houden.

Project Klantreis Babyvoeding Brazilië

EEN COMPLEX PROJECT? LATEN WE HET SAMEN DOEN

Ready to grow your business?