The power of mental simulation

STEL U VOOR: je staat op het punt te genieten van jouw favoriete snack aller tijden. Ga je gang, sluit je ogen en laat je verbeelding een levendig mentaal beeld schetsen. Kun je het zien? Kun je het bijna proeven, zelfs de textuur ervan voelen? Dat is de opmerkelijke magie van mentale simulatie. Het is alsof verlangen en realiteit samenkomen, wat zowel cognitieve als fysiologische reacties uitlokt. En raad eens? Dat is precies wat wij marketeers gebruiken om de aandacht te trekken en beslissingen te nemen.

Heb je je ooit afgevraagd waarom onze beloften om ‘volgende maandag’ met dat dieet te beginnen vaak in duigen vallen? Het is de aantrekkingskracht van onmiddellijke bevrediging – de verrukkelijke verwennerij versus de verre belofte van een gezonder zelf. Zie je, onze geest wordt aangetrokken door het heden, wat leidt tot een strijd tussen vluchtige verlangens en langetermijndoelen. Deze worsteling vormt de kern van een van de meest voorkomende consumenten dilemma’s: het nu versus de toekomst.

Heb je je ooit afgevraagd waarom onze beloften om ‘volgende maandag’ met dat dieet te beginnen vaak in duigen vallen? Het is de aantrekkingskracht van onmiddellijke bevrediging – de verrukkelijke verwennerij versus de verre belofte van een gezonder zelf. Zie je, onze geest wordt aangetrokken door het heden, wat leidt tot een strijd tussen vluchtige verlangens en langetermijndoelen. Deze worsteling vormt de kern van een van de meest voorkomende consumentendilemma’s: het nu versus de toekomst.

Dat is mijn passie, mij verdiepen in de geheime mechanismen van de consumentengeest, hier, in de kunst van mentale simulatie. We hebben een manier gevonden om door dit cognitieve landschap te navigeren en beslissingen te beïnvloeden. In onze onderzoeken ontdekten we dat het visualiseren van het consumptieproces van een product het verlangen vergroot, maar vaak tot minder gezonde keuzes leidt. Aan de andere kant roept het focussen op de uitkomsten een soortgelijk verlangen op, maar stuurt het mensen toch naar gezondere opties.

Dus, marketeers, laten we het over strategie hebben. Dit is waar de magie ligt: in het creëren van communicatie die verschillende soorten mentale simulaties begeleidt. De boodschap moet ervoor zorgen dat consumenten zich het ‘juiste’ ding voorstellen. Maar het is meer dan alleen het oproepen van momenten; het gaat om het opwekken van de juiste gevoelens. Mensen ertoe aanzetten na te denken over de nasleep van een verleidelijk tussendoortje kan ‘het moment’ doorbreken. Uw boodschap, en wat uw advertentie oproept, moet aansluiten bij het product en het imago ervan in de hoofden van de consument.

Kortom: we maken hier niet alleen advertenties; wij geven vorm aan die vluchtige momenten die beslissingen beïnvloeden. Laten we dus niet alleen maar toekijken hoe de klok voorbij tikt; laten we die momenten bezitten en ze voor ons laten werken, lang nadat de keuze is gemaakt.

En onthoud: bij IR-Insights zijn we katalysatoren voor transformatie. Marketing is een instrument om positieve verandering teweeg te brengen. Laten we dus boeiende verhalen creëren en impactvolle verschuivingen inspireren. Samen geven we niet alleen vorm aan voorkeuren, maar ook aan een gelukkiger toekomst.


Bericht door dr. Naomi Muñoz Vilches – Lead Researcher

Vergelijkbare berichten